Mango- och passionsbakelse

Serverar: 6 portioner

Tid: 2 timmar

Somrig bakelse, som tar lite tid att laga. Men den är väl värd besväret.

Ingredienser

  • Passionslag
  • 6 passionsfrukter
  • 1 dl vatten
  • 1 dl socker
  • Passionfromage
  • Hälften av passionslagen
  • 1 msk socker
  • 1 äggula
  • 1½ dl grädde
  • 1 äggvita
  • 2 msk socker
  • 1 gelatinblad
  • Passionsgelé
  • Hälften av passionslagen
  • ½ dl vatten
  • 1 gelatinblad
  • 1 mango
  • Instruktioner

    1. Dela passionsfrukterna och gröp ur fruktköttet. Lägg det tillsammans med vatten och socker i en kastrull och låt det puttra i 5 minuter. Sila bort kärnorna.
    2. Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten 5 minuter. Blanda det sedan med hälften av lagen. Tillsätt ½ dl kallt vatten och låt geléet svalna helt.
    3. Fromage: Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten 5 minuter. Rör ihop socker och äggula i en kastrull på svag värme. Häll i resten av lagen. Rör ner gelatinet och rör om så att det smälter.
    4. Blanda ner den vispade grädden och äggvitan, som vispats till skum tillsammans med socker. Skala och dela mangon, skär i tunna skivor.
    5. Häll gelé i botten på 6 små portionsformar. Klä insidan med mangoskivor. Häll på fromagen och ställ kallt i kylskåp. Garnera ev med rullrån.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben