Mango- och tesherbet

Serverar: 6-8 portioner

Sherbet är en sorbet som man tillsatt mjölk eller någon annan mejeriprodukt.

Ingredienser

  • 300 g fryst mango
  • 1 gelatinblad
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 2 msk glykos, 30 g, eller flytande honung
  • 1 tsk teblad, earl grey
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 burk kesella vanilj, 250 g
  • Instruktioner

    1. Tina och mixa mangon till en puré. Lägg gelatinbladet i kallt vatten cirka 5 minuter.
    2. Koka upp socker, vatten, glykos eller honung och teblad. Ta kastrullen från värmen och tillsätt limeskal och limesaft. Sila. Lyft upp gelatinet och smält det i den varma lagen. Låt lagen kallna.
    3. Blanda lagen med mangopuré och kesella. Kör smeten i en glassmaskin. Lägg sherbeten i en form och ställ in den i frysen i en timme.
    4. Servera i strutar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben