Mangoglaserade lammspett med papayasallad, syltad chili och fetaost

Serverar: 4 portioner

Den här glazen är så god att man vill äta den med sked! Jag fick inte tag på lammkött när jag gjorde det här, utan använde mig av fläskkött.

Ingredienser

  • Mangoglaze
  • 2 dl mangopuré eller mangoblandning, t ex Nestle Mango-päronpuré
  • ½ dl flytande honung
  • Färskpressade juice och skal från 1 lime
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 msk amerikansk whisky
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 krm grön tabasco
  • Lammspett
  • 8 träspett
  • 600 g lammfilé
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • Papayasallad
  • 1 mogen papaya
  • 100 g blandad sallad
  • 12 små chilifrukter, färdigköpta syltade eller inlagda i olja, finns t ex i tacohyllorna
  • ½ gurka
  • 100 g fetaost
  • ½ silverlök eller gul lök
  • Instruktioner

    1. Mangoglaze: Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt koka 5 minuter. Låt glazen kallna.Själv hade jag ingen amerikansk whisky utan använde mig av skotsk.
    2. Lammspett: Blötlägg träspetten 10 minuter i kallt vatten. Skär köttet i tärningar ca 2x3 cm, trä upp dem på spetten.
    3. Papayasallad: Skala, kärna ur och skär papayan i bitar. Blanda salladen med papayan och chilifrukter. Skär gurkan i bitar och blanda den i salladen. Smula över fetaosten. Skala, halvera och skiva löken, strössla över salladen.
    4. Grilla spetten runt om ca 10 minuter. Salta, peppra och pensla mangoglazen på köttet efter grillning. Servera med papayasalladen och resten av glazen vid sidan om.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben