Mangoldsallad med zucchini, päron och peccorino

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

Hittade det här receptet i en broschyr i mataffären och det var bara helt gudomligt. Kommer jag att göra fler gånger denna sommar!

Ingredienser

  • 200 g mangold, grovt strimlad
  • 1-2 msk olivolja
  • ½ tsk flingsalt
  • 1 liten zucchini, i stavar
  • 2 stora päron, urkärnade, i klyftor
  • ½ dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar
  • ½ dl pumpakärnor, rostade
  • 1 dl valfria färska örter, t ex persilja
  • 80 g pecorinoost, eller manchegoost, hyvlad
  • Instruktioner

    1. Fräs mangolden i 1 matsked olivolja tills den mjuknat. Lägg upp på serveringsfat och strö över ½ tesked flingsalt. Fräs zucchini och päron i 1 matsked olivolja tills även de mjuknat, cirka 3 minuter. Lägg ovanpå mangolden.
    2. Blanda en vinägrett på olivolja, vinäger, salt och peppar. Ringla vinägretten över salladen och strö över pumpakärnor, örter och ost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben