Mangopaj

Serverar: 8 portioner

En härlig efterrätt.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 200 g krossade digestivekex
  • 75 g smör
  • 1/2 dl socker
  • Fyllning
  • Ca 800 g Philadelphiaost
  • 2 dl socker
  • 300 g mangopuré
  • 3 ägg
  • 2/3 dl Maizena
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • Färska bär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop degen och tryck ut den i en pajform och förbaka i 10 min mitt i ugnen.
    2. Blanda ihop ost och socker med elvisp. Rör i resterande av fyllningen och häll detta i skalet. Sänk värmen till 150 grader och grädda pajen i 35-40 grader mitt i ugnen.
    3. Fyllningen blir inte helt fast, pajen kan verka lite ofärdig men ställ den svalt till nästa dag så blir den färdig.
    4. Garnera med färska bär efter smak och tycke.

    Liknande recept

    4.3
    40 min
    8
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben