Mangopaj med myntafyllning

Serverar: 10 portioner

Ännu ett recept från ICA-Kuriren nr 27-28, 2009. Den solgula ytan på den här pajen gör mig glad och vansinnigt sugen ...

Ingredienser

  • Pajbotten
  • 1 dl skalad mandel
  • 18 digestivekex
  • 2 msk farinsocker
  • 4 tsk torkad ingefära
  • 150 g rumsvarmt smör
  • Fyllning
  • 2 gelatinblad
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 msk socker
  • 2 msk hackad färsk mynta
  • 2 droppar mintolja
  • Finrivet skal av 1 lime
  • 1 msk färskpressad limesaft
  • 1 ½ dl grädde
  • Mangogelé
  • 4 gelatinblad
  • 3 mogna mangofrukter
  • Instruktioner

    1. Botten: Mixa mandeln fint och smula ned kexen i mixern och mixa samman. Blanda i farinsocker och ingefära. Lägg smöret i en bunke och blanda ihop allt till en smidig massa. Klä en standardpajform med massan och ställ in formen i kylen minst 30 minuter.
    2. Myntafyllning: Blötlägg gelatinet i en skål med kallt vatten 5 minuter. Rör ihop crème fraîche, socker, mynta, mintolja och limeskal. Vispa grädden. Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det i limesaften på spisen. Rör hastigt ned det i myntakrämen och vänd i den vispade grädden. Fyll formen med fyllningen och jämna till ytan med en stekspade. Sätt in formen i kylen.
    3. Mangogelé: Blötlägg gelatinet i en skål med kallt vatten 5 minuter. Skala, kärna ur och mixa under tiden mangofrukterna till en fin puré. Lyft upp gelatinbladen ur vattnet och smält dem på svag värme i kastrull eller i mikro. Rör hastigt ned gelatinet i mangopurén och täck pajen med mangogelé.
    4. Låt pajen stå ett par timmar i kylen före servering. Gott att servera med en fin vaniljglass till.

    Liknande recept

    4.3
    40 min
    8
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben