Björnbär och mangopaj

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

En läcker och riktigt snygg paj. Godast är att servera pajen ljummen tillsammans med vaniljsås eller vaniljglass!

Ingredienser

  • Pajskal
  • 150 g kallt smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • Smulor
  • 75 g smör
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • Fyllning
  • 300 g björnbär
  • 250 g mango
  • Juice och zest av 1 ekologisk citron
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk potatismjöl
  • Instruktioner

    1. Pajskalet: Mixa/Knåda till en jämn deg. Tryck ut degen i en springform och förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i 175°c, ca 15 min. Låt svalna.
    2. Smulorna: Knåda med hjälp av fingrarna till smulor. Ställ kallt tills det är dags att använda dem.
    3. Fyllningen: Blanda ihop allting och fördela fyllningen över pajskalet.
    4. Strö över smulorna.Grädda i mitten av ugnen i 175°ca 20-25 min.

    Liknande recept

    4.3
    40 min
    8
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben