Mannabullar med vanilj

Serverar: 20 portioner

Dessa saftiga vaniljbullar innehåller mannagryn och det doftar ljuvligt i köket när de gräddas. Som pricken över i penslas de med smör och rullas i vaniljsocker.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 1½ dl mannagryn
  • ½ pkt jäst
  • 1 dl strösocker
  • 1/4 tsk hjorthornssalt
  • 1/4 tsk salt
  • 1 ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • Garnering
  • 3 msk strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 msk smält smör
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt det koka upp. Häll mannagrynen i en skål och tillsätt degvätskan. Låt blandningen svalna till fingervärme, cirka 37 grader.
    2. Smula ner jästen i mannagrynsblandningen och rör tills jästen löst sig. Tillsätt sedan socker, hjorthornssalt, salt, ägg och nästan allt mjöl. Spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen smidig. Låt degen jäsa cirka 45 minuter.
    3. Stjälp upp degen på ett lätt mjölat bakbord och knåda den. Dela degen i 20 bitar och forma varje bit till en rund bulle.
    4. Lägg bullarna på bakpappersklädda plåtar. Låt bullarna jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
    5. Grädda bullarna cirka 10 minuter. Blanda under tiden strösocker och vaniljsocker i en djup tallrik till garneringen.
    6. Pensla bullarna med smält smör och rulla dem i sockerblandningen. Bullarna bör ätas nybakade.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben