Maräng med jordgubbar och grädde - sockerfritt

Serverar: 8 portioner

Man kan inte tro att det är utan socker!

Ingredienser

  • 3 stora äggvitor
  • 1 msk hjorthornsalt
  • 5 msk (20 g) lättmjölkspulver
  • 8 msk suketter strö
  • 1 ½ dl grädde
  • 800 g jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Ugn:100 Vispa äggvitorna lätt med en elvisp. Sikta ner hjorthornssaltet en nypa i taget och fortsätt vispa till dess smeten är tjock. Häll i torrmjölkspulvret samt suketter lite i taget.
    2. Vispa upp vitorna till ett hårt skum, så att de blir fasta, att man kan vända skålen upp och ner utan att det rinner ut. Klicka marängsmeten i 8 stora toppar på bakplåtspapper på en plåt. Grädda vid mycket låg värme. 100 grader i 1 ½-2 timmar. Låt det svalna.
    3. OBS! Sörj för god ventelation i köket då lukten av hjorthornssalt är ganska stark den första timmen.
    4. Fördela jordgubbarna i 8 dessertskålar. Dela även upp grädden i skålarna och ovanpå läggs en marängtopp.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lolitta 6 juli 2009

    Tänkte överaska mina systrar med marängtårta.Gjorde allt precis som det stod i beskrivningen.Enda avsteget var. , att jag lät den stå kvar i ugnen över natten.Den blev som tuggummi.Var det fel att låta den vara kvar i ugnen

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben