Ugn:100
Vispa äggvitorna lätt med en elvisp. Sikta ner hjorthornssaltet en nypa i taget och fortsätt vispa till dess smeten är tjock. Häll i torrmjölkspulvret samt suketter lite i taget.
Vispa upp vitorna till ett hårt skum, så att de blir fasta, att man kan vända skålen upp och ner utan att det rinner ut. Klicka marängsmeten i 8 stora toppar på bakplåtspapper
på en plåt. Grädda vid mycket låg värme. 100 grader i 1 ½-2 timmar. Låt det svalna.
OBS! Sörj för god ventelation i köket då lukten av hjorthornssalt är ganska stark den första timmen.
Fördela jordgubbarna i 8 dessertskålar. Dela även upp grädden i skålarna och ovanpå läggs en marängtopp.
Tänkte överaska mina systrar med marängtårta.Gjorde allt precis som det stod i beskrivningen.Enda avsteget var.
, att jag lät den stå kvar i ugnen över natten.Den blev som tuggummi.Var det fel att låta den vara kvar i ugnen
Tänkte överaska mina systrar med marängtårta.Gjorde allt precis som det stod i beskrivningen.Enda avsteget var. , att jag lät den stå kvar i ugnen över natten.Den blev som tuggummi.Var det fel att låta den vara kvar i ugnen