Att laga maränger i mikron tillhör kanske inte vanligheterna. De blir inte exakt som de klassiska men de blir klara på nolltid och smakar gott.
Ingredienser
1 äggvita
5 dl florsocker, 300 g
1 tsk nystött kardemumma
3 dl vispgrädde
500 g hallon
Florsocker till garnering
Instruktioner
Vispa äggvitan till lätt skum. Rör i florsocker och kardemumma. Forma smeten till 8 kulor, stora som golfbollar.
Klipp ett bakplåtspapper lika stort som tallriken i mikrovågsugnen. Lägg två kulor glest. Kör i mikron på högsta effekt ca 1½ minut tills de pöst upp och sjunkit ihop till platta maränger.
Låt dem svalna några minuter innan du lossar dem. Fortsätt sedan med de andra kulorna på samma sätt.
Vispa grädden. Spara hallon till garnering och blanda i resten i grädden. Servering: Blanda maräng och hallongrädde. Toppa med hallon och pudra över florsocker.