Marängdessert med frukt eller bär

Serverar: 2 portioner

Tid: 15 minuter

Snabblagad dessert som blir jättegod även om man använder sötningsmedel. Ät som den är eller servera med vispad grädde eller glass. Viktväktarrecept.

Ingredienser

  • 4 äggvitor
  • 1 liter frukt eller bär
  • Socker/sötningsmedel (frukten/bären avgör mängden)
  • 2 msk flagad mandel
  • Instruktioner

    1. Vispa 4 äggvitor till hårt skum, tillsammans med socker (eller sötningsmedel). Mängden socker beror på om frukten/bären är sura. Prova dig fram genom att ta i lite i taget och smaka på äggvispet (det ska vara sött som marängsmet).
    2. Om du använder frukt så skär den i småbitar. Lägg frukt/bär i en ungsfast form. Bred äggvitan över och strö på flagad mandel.
    3. Sätt in i ugnen på hög värme, ca 250 - 300 grader, beroende på ugn, tills "marängen" har fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben