Maränger doppade i knäckchoklad

Mums

Ingredienser

  • 100 g Fazer Ögon Knäck Choklad + 100 g
  • 9 äggvitor
  • 3,5 dl socker
  • 1 dl kokos
  • Servering
  • 100 g Fazer Ögon Knäck Choklad (att doppa i vaniljglass)
  • Instruktioner

    1. Smält chokladen i vattenbad och låt den svalna lite. Lägg äggvitorna och sockret i en kastrull och värm utan att det tar färg, tills det bränns på fingret. Häll upp i en rostfri bunke och vispa med elvisp tills den blir kall. Blanda i chokladen i smeten och klicka ut i fina klickar på bakplåtspapper. Grädda i ca 50 minuter i ca 90°. Fortsätt sedan att torka marängerna på eftervärmen tills dom är spröda och fina.
    2. Smält resten av chokladen och doppa marängerna. Om ni önskar, doppa därefter marängerna i rostad kokos och låt svalna. Kokos rostas i panna tills den får en gyllenbrun färg.
    3. Servera med vaniljglass och lite extra smält choklad.

    Liknande recept

    4.9
    1 h 10 min
    12
    29

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben