Marängmuffins

Serverar: 12 portioner

Festliga muffins med hallon som toppas med krispig maräng. Vackra på kakfatet och svåra att motstå.

Ingredienser

  • 3 äggulor
  • 1 ½ dl socker
  • 150 g smör
  • 2 1/4 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • Maräng
  • 3 äggvitor
  • 2 1/4 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Fyllning och garnering
  • Ca 200 g hallon
  • Socker
  • Potatismjöl
  • Flagad mandel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa äggulor och socker pösigt. Smält smöret. Blanda mjöl och bakpulver. Tillsätt smöret, mjölken och mjölblandningen till äggsmeten och rör tills det blir en slät smet.
    3. Vispa äggvitorna till marängen till ett hårt skum. Rör ner socker i omgångar tills det blir en blank, fast marängsmet. Tillsätt vaniljsockret.
    4. Blanda hallonen med lite socker och potatismjöl.
    5. Häll muffinssmeten i stora muffinsformar och grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Ta ut dem ur ugnen och fördela bären över muffinsen. Klicka eller spritsa marängensmeten ovanpå. Strö flagad mandel över.
    6. Grädda muffinsen mitt i ugnen ytterligare ca 15 minuter. Garnera gärna med mer bär innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben