Marängmuffins

Serverar: 12-24 portioner

Mmmmm! Ser jättegoda ut! Ska baka dem på jobb vid tillfälle.

Ingredienser

  • 75 g smör eller margarin
  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 dl grädde
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk saft från en citron
  • Marängsmet
  • 1 äggvita
  • 4 msk socker
  • Instruktioner

    1. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägget och äggulan pösigt med sockret. Tillsätt grädde, vetemjöl, bakpulver, citronsaft och matfett. Vispa äggvita till hårt skum och rör försiktigt ner sockret. Häll muffinssmeten till 1/3 av muffinsformen. Ha på marängsmeten. Gräddas i 175°C ca 15 min.
    2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och alla de ”våta” i en annan, rör sedan ihop allt försiktigt, vispa inte. Om man gör så här får man fina och goda muffins. Sen är det det en fördel att grädda dem i ett muffinsbleck så får man höga och fina muffins. men ett litet tips är att använda pappersformar i blecket så vet man att de lossnar lätt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Okänd 19 augusti 2008

    Har själv detta recept och de är supergoda....med lite grädde och bär brevid blir de härliga bakelser.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben