Marängmuffins med vinbär

Serverar: 16 portioner

Härliga muffins med maräng och topping av röda vinbär. Använd mazarinformar till muffinsen.

Ingredienser

  • 125 g smör el margarin
  • 1½ dl socker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Skal och saft av ½ apelsin
  • Maräng
  • 2 äggvitor
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Topping
  • 2 dl repade röda vinbär
  • 1 tsk potatismjöl
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Rör matfettet och sockret vitt och poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör smeten slät mellan varje.
    3. Sikta ner vetemjölet och bakpulvret. Tillsätt det rivna apelsinskalet och -saften. Rör varsamt smeten slät. Skeda upp i mazarinformarna.
    4. Vispa äggvitorna med absolut rena redskap till ett fast vitt skum. Tillsätt sockret och vaniljsockret lite i taget under fortsatt vispning till en blank och styv massa.
    5. Lägg vinbären i en plastpåse och tillsätt potatismjölet. Skaka om lätt så att bären blir jämnt mjölade.
    6. Lägg en klick marängsmet på varje muffins och strö över bären.
    7. Grädda muffinsen i mitten av ugnen ca 20 minuter. Täck eventuellt med en plåt i slutet av gräddningen om marängen får för mycket färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben