Marängmums med blåbärsgrädde

Har ej testat, men verkar vara nåt för mig som älskar blåbär.

Ingredienser

  • Maränger
  • 2 äggvitor
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 krm salt
  • Fyllning
  • 2 dl vispgrädde
  • 1/2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 200 g blåbär
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Ugn 250 grader.
    2. Vispa äggvi­torna till hårt skum. Vispa i socker, bakpulver och salt. Klicka ut marängen i mazarinformar av papper. Gör en grop i klicken, för fyll­ningen.
    3. Sätt in marängerna i ugnen och stäng genast av värmen. Låt marängerna stå och stelna i minst 3 timmar, gärna över natten.
    4. Vispa grädden, blanda med socker och blåbär. Fyll formarna med blåbärsgrädden. Garnera med citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben