Marängtårta med avokado

Serverar: 8 portioner

Avokado kanske inte är så vanligt som tårtfyllning men passar mycket bra till färska jordgubbar och marängbottnar. överraskande gott.

Ingredienser

  • Bottnar
  • 3 äggvitor
  • 1½ dl strösocker
  • Fyllning
  • 2 avokador
  • Rivet skal och saft av 1 limefrukt
  • ½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • Garnering
  • ½ liter jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Börja med bottnarna. Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna till ett riktigt fast skum, gärna med elvisp. Vänd ner sockret i äggvispet.
    2. Markera två rundlar, ca 20 cm i diameter, på ett bakplåtspapper. Bred ut marängsmeten i rundlarna. Grädda bottnarna mitt i ugnen cirka 1 timma och 30 minuter tills de är torra och lätta.
    3. Låt bottnarna svalna något. Lossa dem försiktigt från papperet. Låt dem svalna på galler.
    4. Gör fyllningen. Halvera varje avokado. Ta bort den stora kärnan. Gröp ur fruktköttet med en sked. Mixa fruktköttet med limeskal och limesaft i en matberedare, mixer eller med en mixerstav. Tillsätt strösocker och vaniljsocker.
    5. Vispa grädden hårt, gärna med elvisp. Vänd ner grädden i avokadomoset. Lägg ihop bottnarna med avokadofyllning mellan och ovanpå.
    6. Gör garneringen. Snoppa och skiva jordgubbarna. Lägg jordgubbsskivorna på tårtan. Spara gärna en hel jordgubbe, med det gröna fästet kvar, att sätta mitt på tårtan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben