Marängtårta ned limekräm

Jättegod.

Ingredienser

  • Botten
  • 4 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl rice krispies ( flingor )
  • Limekräm
  • 3 äggulor
  • ¾ dl strösocker
  • ¾ dl vispgrädde
  • 100 g smör
  • ½ lime, skal och saft
  • Garnering
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 ½ dl hallon
  • 2 persikor eller nektariner
  • Citronmeliss eller mynta
  • Instruktioner

    1. Ger 8-9 bitar
    2. Tips: Vill man göra en större tårta så dubblera ingredienserna och baka 2 bottnar istället för 1. Glöm inte att dubblera även limekrämen och garneringen.
    3. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa 5-10 minuter. Vänd ner rice krispies.
    4. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, 30*40 cm. Sätt in i ugnen på nedersta falsen och grädda i 1 timme och 15 minuter. Låt svalna och dra av pappret. (gör om samma sak igen om du dubblerat mängden, så du får 2 bottnar)
    5. Limekräm: Blanda äggulor, socker och grädde i en kastrull. Låt sjuda tills det tjocknar. Dra kastrullen från värmen och tillsätt smöret. Rör tills det smält in i krämen. Tillsätt limeskal och limesaft och låt det kallna.
    6. Dela bottnen på mitten och lägg den ena delen på ett fat. Bred på limekrämen i ett jämnt lager. Lägg på den andra delen. Vispa grädden och bred den över tårtan. Garnera med hallon och persikoklyftor samt citronmeliss eller mynta.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 40 min
    16
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben