Margaretas fullkornsbröd

Tid: 2 timmar 10 minuter

Gott och enkelt fullkornsbröd. Om man inte har någon av ingredienserna går det att byta ut med nått annat man har hemma. Man tar vad man har.....

Ingredienser

  • 1 l filmjölk
  • ½ dl sirap
  • 1 ½ dl vetegroddar
  • 1 ½ dl vetekli
  • 2 dl rågkross
  • 5 dl grahamsmjöl
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ dl rågmjöl
  • 5 tsk bikarbonat
  • Instruktioner

    Alla ingredienser röres samman kallt. Häll smeten i 2 st. 1,5-2 litersformar. Grädda i ugn 2 timmar i 175 grader. Lägg över folie efter halva tiden.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    10-12

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Bra frukostvanor räcker länge
    Kanske verkar det väl präktigt att uppmuntra till bra frukostätande. D...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben