En lämplig latmanskaka för den som har vinbär i frysen. Lätt att röra ihop och lika god till kaffe som dessert. Kakan ska vara litet kompakt och knappt genomgräddad!
Ingredienser
75 g margarin eller smör
3 ägg
2 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2-2 dl färska eller frysta repade svarta eller röda vinbär
Garnering
( 1 dl florsocker)
(1 msk vatten)
Instruktioner
- Smält matfettet och låt det svalna.
Rör ihop ägg, socker, vetemjöl och det smälta fettet. Obs!
Vispa ej!
Fördela smeten jämnt i en smord och bröad form ca 22 cm i diameter. Lägg på vinbären. De frysta behöver inte tinas.
Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen i 200 grader, 25-30 minuter. I varmluftsugn i 175 grader, ca 30 minuter.
Låt den svalna något innan den lossas ur formen.
Rör ev samman florsocker och vatten. Ringla glasyren över kakan och låt den stelna innan kakan serveras.
- Tips: Vinbären kan ersättas med andra färska eller frysta bär.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Busenkelt, snabbt och mycket gott!
har gjort kakan många gånger, den uppskattas alltid! Och så enkel!