Margits vinbärskaka

Serverar: 12 portioner

En lämplig latmanskaka för den som har vinbär i frysen. Lätt att röra ihop och lika god till kaffe som dessert. Kakan ska vara litet kompakt och knappt genomgräddad!

Ingredienser

  • 75 g margarin eller smör
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2-2 dl färska eller frysta repade svarta eller röda vinbär
  • Garnering
  • ( 1 dl florsocker)
  • (1 msk vatten)
  • Instruktioner

    1. Smält matfettet och låt det svalna. Rör ihop ägg, socker, vetemjöl och det smälta fettet. Obs! Vispa ej! Fördela smeten jämnt i en smord och bröad form ca 22 cm i diameter. Lägg på vinbären. De frysta behöver inte tinas. Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen i 200 grader, 25-30 minuter. I varmluftsugn i 175 grader, ca 30 minuter. Låt den svalna något innan den lossas ur formen. Rör ev samman florsocker och vatten. Ringla glasyren över kakan och låt den stelna innan kakan serveras.
    2. Tips: Vinbären kan ersättas med andra färska eller frysta bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    betsla 10 september 2008

    Busenkelt, snabbt och mycket gott!

    inkan29 11 maj 2011

    har gjort kakan många gånger, den uppskattas alltid! Och så enkel!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben