Mariannes Äppeltårta

Serverar: 16 portioner

Tid: 1 timme

En jätte god äppelkakarecept av min hustru

Ingredienser

  • Tårta
  • 150 g mjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 75 g socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 75 g mjukt smör
  • 1 ägg
  • Innehåll
  • 6 - 7 syrliga äpplen t.ex. Boskop
  • Täcke1
  • 150 g smör
  • 125 g socker
  • 1 ägg
  • 100 g mjöl
  • 2½ dl vispgrädde
  • Täcke 2
  • 1 msk socker
  • 50 g hackade mandlar
  • Instruktioner

    1. Deg: Blanda mjöl, socker, ägg och smör i en skål, arbeta ihop med en handvisp, knåda till sist till en slät deg. Forma en kulla och låt vila i kylskåp minst 30 min. Smörj och bröa en bakform 26 cm med avtagbar kant. Ta 2/3 delar av degen och rulla och tryck ut på bottenplåt. Sätt på kanten, ta resterande deg och rulla ut, så att du kan klä kanten ca. 3 cm hög. Skala och kärna ut äplena och skär i kvart stycke lägg ut dem i kakformen, så att den är väl täckt. Lägg smör, ägg och socker i en skål och vispa ganska pösigt, tillsätt mjölet drar under smeten. Vispa grädde ganska hårt och dra försiktigt under. Ta en slickepinne och fördelar täcket över äpplena. Ta socker/mandelblandning och strö över täcke 1. Grädda i bakugn i nedredelen vid 190° 60 min.
    2. Servera med vispgrädde eller vanillsås

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    aattaa 5 november 2011

    Konstig beskrivning!!!!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben