Marias äggömma, chakukka

Serverar: 4 portioner

Det här receptet är från Tunisien, där det kallas chakukka.

Ingredienser

  • 3 färska lökar
  • 2 röda paprikor
  • 4 medelstora kokta potatisar
  • 3 tomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk harissa
  • 1½ tsk salt
  • 4 ägg
  • 3 msk strimlad bladpersilja
  • Instruktioner

    1. Ansa, skala och skär löken i bitar. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och skiva potatisen. Skär tomaterna i klyftor.
    2. Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs lök, paprika och potatis ca 5 minuter. Tillsätt tomaterna och fräs 2-3 minuter. Blanda i harissan och krydda med 1 tsk salt.
    3. Gör fördjupningar i grönsaksfräset och knäck ett ägg i varje fördjupning. Stek under lock tills äggvitan stelnat, ca 5 minuter. Krydda med ½ tsk salt och strö över persiljan.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 15 min
    2
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben