Marias kalkonrullar med ris

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Detta går bara inte att misslyckas med! Rätten passar lika bra till fest som till vardags. Går även att göra med skinka istället för kalkon.

Ingredienser

  • 16-20 skivor kalkon alt skinka
  • 1 burk champinjoner
  • 3 dl riven ost
  • 1 dl paprikasallad på burk
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl chilisås
  • Ris
  • Instruktioner

    1. Beräkna ca 4-5 skivor kalkon per person. Något tjockare än smörgåspålägg.
    2. Blanda riven ost, champinjoner och paprikasallad i en skål. Lägg lite av blandningen på varje kalkon/skinkskiva och rulla ihop. Lägg rullarna i en ugnsfast form. Ska ej smörjas.
    3. Vispa grädden lite, bara så att den blir lite tjockare och inte är så rinnig. Häll chilisås i grädden och rör under tiden tills såsen är ljusrosa. Öka mängden chilisås för starkare sås.
    4. Häll såsen över rullarna. In i ugnen på 200 grader medan riset kokar, ca 20 minuter.
    5. Alla mått är ungefärliga. Jag höftar alltid när jag gör detta. Vill man ha mer ost, champinjoner eller paprikasallad så kan man ha det.
    6. Servera med riset, sallad och ett gott bröd.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 15 min
    2
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben