Maricas baconpaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

En smakrik och lite annorlunda paj! (Tips man kan lätt laga den och låta den stå till dan efter. För då smakar den nästan ännu bättre!)

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1½ grahamsmjöl
  • 50 g smör
  • 1½ dl mjölk eller vatten
  • Salt
  • Fyllning 1
  • 1 pkt bacon
  • 1 liten burk champinjoner (200g)
  • 1 gullök
  • Smör (till stekning)
  • 1 påse broccoli och gulmorotsmix
  • Svartpeppar
  • Vitpeppar
  • Paprikapulver
  • Vitlökspulver
  • Franska örter
  • (Salt)
  • Fyllning 2
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 burk crème fraiche
  • 2-3 dl riven ost
  • 3 msk majonnäs
  • 3-4 msk chilisås
  • Instruktioner

    1. Pajdeg: Sätt igång ugnen på 225 grader.
    2. Blanda ihop alla ingredienserna till pajdegen. Smörj en ugnssäker form. Tryck ut degen i formen.
    3. Förgrädda pajdegen i ungefär 10 minuter. Låt sedan svalna.
    4. Fyllning 1: Tina broccoli och gulmorotsmixen i mikrovågsugn enligt förpackningen.
    5. Skär under tiden bacon och svampen i mindre bitar, och tärna eller skiva löken.
    6. Bryn sen alltsammans i en stekpanna, tills den får fin färg.
    7. När grönsaksmixen är tinad, tillsätt den i stekpannan.
    8. Krydda sedan blandningen efter hur smakrikt man vill ha det och rör om ordentligt.
    9. Häll i blandningen i pajskalet.
    10. Fyllning 2: Vispa samman äggen och mjölken i en skål.
    11. Tillsätt alla andra ingredienser och blanda noggrant.
    12. Häll sedan över pajskalet.
    13. Grädda den sedan i ugnen i ungefär 15-20 minuter. Klar att serveras! Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben