Maricas bröd
Tid:
55 minuter
Grovt bröd som smakar helt underbart!
Ingredienser
Olja eller smör till smörjning
Skorpmjöl
Del 1
1 dl vetekross
1 dl Havregryn
3 dl Grahamsmjöl
5 dl Vetemjöl
2 msk Bikarbonat
5 msk Linfrö
1 dl solrosfrön
Del 2
5 dl fil
1 dl sirap
1 dl lingonsylt
Instruktioner
Sätt igång ugnen på 200 grader.
Smörj en form med olja/smör + skorpmjöl.
Blanda samman del 1 i receptet i en skål.
Och blanda samman del 2 i en skål.
Blanda sen alltsammans i en skål.
Grädda sedan i ugnen på 55 minuter.
Låt svalna och avnjut!
Tips: Till detta brödet passar leverpastej och gurka helt perfekt!
Liknande recept
Grovt bröd med äpple och youghurt.
4.6
1 h 20 min
2
14
Bröd med soltorkade tomater, lök och oliver
4.4
2 h 30 min
2
14
Annas nyttiga bröd
4.6
1 h 40 min
2
28
Mitt goda hembakta bröd
5
3 h
2
4
Stinas Bröd
4.8
1 h
2
10
Bröd med morötter och solrosfrön
4.3
1 h
14-15
6
2 Bröd gräddad i kruka
5-6
1
Mörkt bröd
4.9
1
8
Maria Bröd
4.6
1 h 15 min
2
7
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!