Maricas bröd

Tid: 55 minuter

Grovt bröd som smakar helt underbart!

Ingredienser

  • Olja eller smör till smörjning
  • Skorpmjöl
  • Del 1
  • 1 dl vetekross
  • 1 dl Havregryn
  • 3 dl Grahamsmjöl
  • 5 dl Vetemjöl
  • 2 msk Bikarbonat
  • 5 msk Linfrö
  • 1 dl solrosfrön
  • Del 2
  • 5 dl fil
  • 1 dl sirap
  • 1 dl lingonsylt
  • Instruktioner

    1. Sätt igång ugnen på 200 grader.
    2. Smörj en form med olja/smör + skorpmjöl.
    3. Blanda samman del 1 i receptet i en skål.
    4. Och blanda samman del 2 i en skål.
    5. Blanda sen alltsammans i en skål.
    6. Grädda sedan i ugnen på 55 minuter.
    7. Låt svalna och avnjut!
    8. Tips: Till detta brödet passar leverpastej och gurka helt perfekt!

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    4.8
    1 h
    2
    10
    4.6
    1 h 15 min
    2
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben