Mariells Tacopaj

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

Alla mina vänner har blivit helt förtjusta i denna paj !

Ingredienser

  • Pajdegen
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 2 msk kallt vatten
  • 0,5 tsk salt
  • Fyllningen
  • 600 g köttfärs
  • Smör till stekning
  • 1 1.5 påse taco kryddmix
  • 3 dl gräddfil eller crème fraiche (kan varieras hur mkt man vill ha)
  • 1 burk tacosås
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader Blanda mjöl, smör och salt till en grynig massa. Tillsätt vattnet och låt sedan degen vila i kylen i ca 30 minuter.
    2. Bryn köttfärsen, rör ner tacomixen i köttfärsen, häll i lite vatten under stekningen och låt puttra på svag värme i 10-15 minuter, eller tills vattnet kokat in. Rör om då och då.
    3. Smörj en pajform och tryck ut pajdegen i formen, gärna över kanterna så den inte faller ner inne i ugnen. Förgrädda i ung ca 10 minuter.
    4. Rör ihop gräddfilen och tacosåsen. Fyll pajskalet med köttfärsen, häll över tacosåsen och garnera med ost. Gärna för mycket tacosås än för lite, då det finns risk för att den kan bli torr. Du kan även spara lite av såsen bredvid för att ha när pajen serveras.
    5. Grädda pajen i 10-15 minuter tills osten har fått en gyllenbrun färg. Servera gärna med en god sallad och tacochips.

    Liknande recept

    4.6
    30 min
    4
    12
    4.3
    30 min
    4-6
    4
    30 min
    6-8
    4.5
    40 min
    4-6
    26

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben