Maries kycklingpaj

Serverar: 4 portioner

En mycket god och matig paj

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 100 gr smör
  • 3 msk kallt vatten
  • 1 grillad kyckling
  • 1 gul paprika
  • 2 gula lökar
  • 2 dl creme fraice
  • 2 msk Johnnys senap
  • 1-2 msk curry
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk chilisås
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    1. Tryck ut pajdegen i en form ca 30 cm i diameter Förgrädda pajskalet 15 min i 175-200 grader
    2. Rensa och skär i mindre bitar 1 grillad kyckling. Hacka paprika, lök i bitar och bryn i en stekpanna tills dom blir mjuk. Låt det inte ta färg utan bara bli mjuk. Blanda 2 dl creme fraice, 2 msk Johnnys senap, 1-2 msk curry, 1 pressad vitlöksklyfta, 2 msk chilisås med lite salt och vitpeppar. Lägg den rensade kycklingen i botten i det förgräddade pajskalet. Bred ut creme fraice-blandningen över kycklingen och överst 1 påse riven ost. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben