Marinad

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Mycket god marinad till kött och grönsaker som ska grillas...

Ingredienser

  • 1dl vatten
  • 2 dl Olja
  • 1-2 Msk Tomatpure
  • 1 Riven lök
  • 1 Vitlöksklyfta
  • 1dl Soja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Riv löken + vitlöken och lägg den i en bunke. Häll i vatten och olja och sojan. Tillsätt tomatpuren och rör om. salta och peppra efter behag..
    2. Den som vill ha lite starkare kan tillsätta lite sambal olek.
    3. En billig och enkel variant av en grillmarinad man vet vad det innehåller. Och god dessutom.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    delikat 17 augusti 2008

    Gott! Använde marinaden till älgkött. Dock en aning modifierad. Bytte ut riven lök mot lökpulver och tillsatte en skvätt svartvinbärssaft. Helt klart en marinad jag använder fler gånger!

    Relaterade Artiklar

    Panerade kalvkotletter med kall senapssås och marinerad blomkål
    Kotletterna har, trots det delikata köttet, en relativt neutral sma...

    Japanska matord
    Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...

    Woka
    Kineserna sägerb chow och amerikanderna stir fry. Andra svänger sig...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben