Marinad

Serverar: 3 portioner

Det här är min favoritmarinad med lite "malla" i som passar både till kött och kyckling. Dubbla receptet om du har mycket som ska marineras!

Ingredienser

  • 2 msk soja
  • 1 msk rapsolja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk socker (kan miskas)
  • 1 msk sherry
  • 1-1 1/2 tsk sambal oelek (jag tar 1 1/2 tsk)
  • Instruktioner

    Blanda allt och marinera några timmar. Pensla köttet eller kycklingen med resterande av marinaden under grillningen. Salta ev.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Panerade kalvkotletter med kall senapssås och marinerad blomkål
    Kotletterna har, trots det delikata köttet, en relativt neutral sma...

    Japanska matord
    Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...

    Woka
    Kineserna sägerb chow och amerikanderna stir fry. Andra svänger sig...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben