Marinerad biff med hasselbacksrödbetor och tzatzikismör

Serverar: 6 portioner

Saftiga biffar med smörbakade rödbetor och läckert Tzatzikismör är en riktig höjdare! Om man vill äta vegetariskt passar Tzatzikismöret jättebra till rödbetorna serverade på en bädd av ruccola, smulad fetaost och lite oliver. Extra smak i smöret blir det med lite hackad färsk oregano eller persilja.

Ingredienser

  • 6 utskurna biffar, gärna med kappa
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk grillkrydda
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • 2 kvistar rosmarin
  • Tzatzikismör
  • 70 g grovt riven gurka
  • 100 g mjukt smör
  • 2 krm salt
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • Nymald svartpeppar
  • Hasselbacksrödbetor
  • 600-700 g rödbetor, gärna små
  • 30 g smör
  • 2 msk ströbröd
  • Instruktioner

    1. Blanda marinaden. Lägg ner biffarna, vänd runt så att marinaden kommer åt alla bitarna. Låt marinera i 1 timme.
    2. Tzatzikismör: Lägg den grovt rivna gurkan i en sil och salta. Låt stå i 10-15 minuter. Vispa upp det mjuka smöret. Pressa ur all vatten ur gurkan och vänd ner den samt finhackad vitlök i smöret. Vrid över lite peppar.
    3. Sätt ugnen på 200 grader.
    4. Hasselbacksrödbetor: Skala rödbetorna och skåra ena sidan ca 1 cm djupt och med 1-2 mm mellanrum mellan skårorna. Lägg rödbetorna med skårorna uppåt i en ugnsform, gärna med grovt havssalt i botten. Smält smöret och pensla över rödbetorna, strö över ströbrödet. Baka mitt i ugnen i 35-40 minuter.
    5. Grilla biffarna ca 2 minuter per sida över het glöd.
    6. Servera biffarna med hasselbacksrödbetor och tzatzikismöret.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben