Marinerade jordgubbar med fluffsås

Serverar: 4 portioner

Mynta, lime och fluffig sås gör bären helt oemotståndliga. Såsen är god även till andra sommarbär.

Ingredienser

  • 1 liter jordgubbar
  • 1 lime
  • 1 tsk socker eller 1 msk rom eller valfri likör
  • 1 dl myntablad
  • 1 dl créme fraiche
  • 2 ägg, delade i gulan och vitan
  • 0.75 dl socker + 1 msk
  • 2 dl vispgrädde
  • Garnering
  • Myntablad
  • Rivet limeskal
  • Instruktioner

    1. Ansa och kvarta jordgubbarna. Marinera dem i saften och skalet från limen blandat med lite socker eller rom och hackade myntablad. Låt stå i ca 1 timme.
    2. Blanda créme fraiche med äggulorna och 3/4 dl socker. Vispa grädden ganska fast. Vispa äggvitorna till skum, tillsätt 1 msk socker, fortsätt vispa till fast skum.
    3. Blanda créme fraiche-smeten med den vispade grädden. Vänd försiktigt ner äggvitan.
    4. Servera jordgubbarna med såsen och garnera med mynta och lite rivet limeskal.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben