Marinerade jordgubbar med mandelvisp

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Jag letade efter en dessert på jordgubbar till midsommar och hittade denna. Den har en blandning av friskhet och sötma som gör at det riktigt dansar i munnen. Passar bra som dessert där det varit en kryddstark huvudrätt eller efter ett midsommarbord.

Ingredienser

  • 1 l färska jordgubbar
  • 2 dl ospädd fläderblomssaft
  • 2 st pressade apelsiner
  • 2,5 dl Milda Visp
  • 50 gram finriven mandelmassa
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Skölj och snoppa jordgubbarna. Skiva jordgubbarna och låt dem marinera i fläder- och apelsinsaften ett par timmar i kylen.
    2. Vispa Milda Visp luftigt och lätt och blanda försiktigt ner den finrivna mandelmassan. Låt stå i kylen ca 15 minuter.
    3. Servera jordgubbarna i vackra glas toppad med mandelvisp. Garnera med citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben