Marinerade jordgubbar med råkräm

Serverar: 6 portioner

En supergod dessert som man gärna äter en varm sommardag.

Ingredienser

  • 1 liter jordgubbar
  • 2 lime
  • 1 dl råsocker
  • 1/2 dl hackad basilika
  • Råkräm
  • 5 äggulor
  • 1 dl socker
  • 1 msk äkta vanilj
  • 5 dl vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Rensa och skär jordgubbarna i bitar. Blanda rivet limeskal, limejuice, råsocker och basilika med jordgubbarna och låt det marineras i 30 minuter.
    2. Råkräm: Vispa äggulor, socker och vanilj poröst. Vänd ner den vispade grädden i råkrämen.
    3. Servera jordgubbarna med råkräm över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben