Marinerade jordgubbar med råkräm
Serverar:
6 portioner
En supergod dessert som man gärna äter en varm sommardag.
Ingredienser
1 liter jordgubbar
2 lime
1 dl råsocker
1/2 dl hackad basilika
Råkräm
5 äggulor
1 dl socker
1 msk äkta vanilj
5 dl vispad grädde
Instruktioner
Rensa och skär jordgubbarna i bitar. Blanda rivet limeskal, limejuice, råsocker och basilika med jordgubbarna och låt det marineras i 30 minuter.
Råkräm: Vispa äggulor, socker och vanilj poröst. Vänd ner den vispade grädden i råkrämen.
Servera jordgubbarna med råkräm över.
Liknande recept
Marinerade jordgubbar med grillad marsipan
4
Marinerade jordgubbar och glass
15 min
2
Pannacottatårta med marinerade jordgubbar
4
3 h 30 min
8
Marinerade jordgubbar med krossade mandelbiskvier
Marinerade jordgubbar
4
Marinerade jordgubbar med mandelvisp
4
Punsch- och citronparfait med jordgubbar marinerade i balsamvinäger
8-10
Marinerade jordgubbar
Marinerade jordgubbar i vinäger, en förbluffande söt tapa
5 min
8
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!