Marinerade kycklingspett med nudlar

Serverar: 6 portioner

Grillat eller som buffé

Ingredienser

  • 900 g kycklingfilé
  • Ca små 30 spett
  • Marinad
  • 1 dl soja japansk eller ljus thailändsk soja
  • Saften av 2 pressade lime
  • 1 dl sweet chili-sås
  • 4 msk sesamolja
  • 2 msk fisksås
  • Nudlar
  • 400 g asiatiska äggnudlar
  • 1 röd paprika
  • 1 liten squash
  • 150 g sockerärter
  • Nudelmarinad
  • Den sparade kycklingmarinaden
  • 1 finstrimlad röd chilifrukt
  • 1-2 msk finriven ingefära
  • 1 kruka koriander
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfiléerna i långsmala bitar.
    2. Blanda ingredienserna till marinaden och häll hälften (ca 1 1/2 dl) över kycklingen och spara resten till nudlarna. Låt kycklingen marinera någon timme eller gärna längre.
    3. Blötlägg spetten minst 30 minuter före tillagning.
    4. Sätt ugnen på 250°. Trä upp spetten och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Pensla dem gärna med 1 msk soja och 1 msk olja så får de lite finare färg. Stek 2–3 min på varje sida. Kontrollera att de är genomstekta.
    5. Nudlar: Marinad: Finstrimla chilifrukten och ta bort kärnor och mellanväggar om du inte vill ha det så starkt. Blanda ner den och ingefäran i marinaden.
    6. Ansa och strimla paprika och squash.
    7. Koka upp rikligt med vatten ­i en stor kastrull. Lägg ner nudlarna och koka 2 minuter. Lägg ner squash och sockerärter och låt koka med i 1­ minut. Häll av vattnet och tillsätt paprika och marinad. Rör om och tillsätt korianderbladen. Servera genast med spetten. Eller servera ljummet eller kallt på en buffé.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben