Marinerade revbensspjäll

Serverar: 4 portioner

Det finns ingen anledning att vänta till sommaren med att prova dessa delikata revbensspjäll som är marinerade och grillas i ugnen.

Ingredienser

  • 1,4 kg revben
  • Marinad
  • 1 dl ketchup
  • ½ dl rödvinsvinäger
  • 2 msk honung
  • 1 msk soja
  • 1 vitlöksklyfta , hackad
  • 1 msk färsk timjan eller 1 tsk torkad timjan
  • 1 krm kajennpeppar
  • Instruktioner

    1. Lägg revbenen i en stor gryta och fyll på med vatten tills de är täckta. Koka upp på hög värme och sätt sedan ner värmen och låt revbenen sjuda i 10 minuter.
    2. Rör ihop marinaden under tiden som revbenen sjuder. Blanda ketchup, vinäger, honung, soja, vitlök, timjan och kajennpeppar i en stor, låg skål. Blanda väl.
    3. Låt revbensspjällen rinna av ordentligt och lägg dem sedan i marinaden. Lägg dem så att alla täcks av marinaden. Täck över med plastfolie och ställ i kylskåpet i 4 timmar eller över natten.
    4. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg revbensspjällen på ett galler över en långpanna. Grilla 40 minuter i ugnen och ös revbenen med skyn som bildas. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    rogeflikkan 22 mars 2011

    Supergott!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben