Marmelade från Normandie

Serverar: 6 portioner

Även om detta är både sött och gott så är det inte vad vi menar med marmelad. Den serveras som dessert med creme fraiche, men vi kan också tänka oss vaniljglass till, säger Siv och Key L Nilson.

Ingredienser

  • 1 kg goda matäpplen
  • 150 g smör
  • Ca 2 ½ dl florsocker
  • ½ dl Calvados
  • Créme fraiche eller vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Skala äpplena och skär dem i små, kärnfria klyftor. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull, lägg i äpplena och sjud på svag värme tills konsistensen är som tjock marmelad, ca 20 minuter om äpplena inte är alltför hårda.
    2. Rör ned socker och Calvados och fortsätt röra tills marmeladen är blank och fin.
    3. Slå upp äppelmarmeladen och servera den ljummen. Blir den kall stelnar smöret, men den tål bra att värmas upp. Servera créme fraiche eller vaniljglass till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben