Marmorerade äppelrutor med kanel
Det är så bra att baka i långpanna, för det räcker till så många. De rivna äpplena i smeten gör rutorna oerhört saftiga och goda!
Servera gärna rutorna med vaniljvisp och du har en snabbgjord dessert!
Ingredienser
150 g smör
½ dl mjölk
3 ägg
3 dl socker
4½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 äpplen, skalade och rivna
Smaksättning
2 tsk mald kanel
2 msk socker
Garnering
Florsocker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Smält smöret i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan och tillsätt mjölken. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner smörblandningen i äggsmeten. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner blandningen i smeten och rör ihop allt till en slät smet. Blanda sist ner de rivna äpplena.
- Häll hälften av smeten i en långpanna, ca 25x35 cm, klädd med bakplåtspapper. Pudra över kanel och socker. Bred ut resten av smeten ovanpå. Rör om lite försiktigt med en gaffel så att kakan blir marmorerad.
- Grädda kakan mitt i ugnen i 32-35 minuter. Låt den svalna i formen innan du skär den i rutor. Pudr florsocker över rutorna innan servering. Servera gärna med en klick vaniljvisp.
Liknande recept
Kommentarer (0)