Marmorerade äppelrutor med kanel

Serverar: 24 portioner

Det är så bra att baka i långpanna, för det räcker till så många. De rivna äpplena i smeten gör rutorna oerhört saftiga och goda! Servera gärna rutorna med vaniljvisp och du har en snabbgjord dessert!

Ingredienser

  • 150 g smör
  • ½ dl mjölk
  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 4½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 äpplen, skalade och rivna
  • Smaksättning
  • 2 tsk mald kanel
  • 2 msk socker
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader.
    2. Smält smöret i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan och tillsätt mjölken. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner smörblandningen i äggsmeten. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner blandningen i smeten och rör ihop allt till en slät smet. Blanda sist ner de rivna äpplena.
    3. Häll hälften av smeten i en långpanna, ca 25x35 cm, klädd med bakplåtspapper. Pudra över kanel och socker. Bred ut resten av smeten ovanpå. Rör om lite försiktigt med en gaffel så att kakan blir marmorerad.
    4. Grädda kakan mitt i ugnen i 32-35 minuter. Låt den svalna i formen innan du skär den i rutor. Pudr florsocker över rutorna innan servering. Servera gärna med en klick vaniljvisp.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben