Marmorerade maränger

Serverar: 10 portioner

Sagolikt goda maränger! Du gör dem vackert marmorerade genom att med bara några få tag vända ner smält choklad.

Ingredienser

  • 6 äggvitor
  • 1 tsk citronsaft
  • 4 dl strösocker
  • 50 g mörk choklad
  • Garnering
  • 100-150 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Ugnsvärme 125 o 100 grader
    2. Blanda äggvitor och citronsaft i en skål. Sätt skålen över vattenbad och vispa. Tillsätt sockret lite i taget under vispningen. Vispa smeten tills sockret smält.
    3. Ta skålen från värmen och vispa tills marängen blivit riktigt styv och blank. Det kan ta upp till 5 minuter.
    4. Smält chokladen och vänd ner den i smeten med några få tag. Klicka ut smeten i 10 toppiga högar på en plåt med bakpapper.
    5. Sätt in marängerna i mitten av ugnen och minska värmen direkt till 100 grader. Grädda i minst 1½ timme De ska vara torra men fortfarande lite sega i mitten. Låt svalna.
    6. Garnering: Smält chokladen och doppa kanterna av marängerna i den Låt rinna av och stelna på ett bakpapper på galler.

    Liknande recept

    4.9
    1 h 10 min
    12
    29

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben