Marockansk färsgryta med myntayoghurt

Serverar: 4 portioner

En god och snabblagad vardagsrätt med annorlunda kryddning.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • ½ röd chilifrukt
  • 8 torkade aprikoser
  • 1 msk finriven ingefära
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 msk olivolja
  • 400 g lammfärs
  • 1½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 800 g körsbärstomater på burk
  • Myntayoghurt
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 kruka finhackad mynta
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Servering
  • Couscous eller bulgur
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och tärna paprikan. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Grovhacka aprikoserna.
    2. Fräs lök, paprika, chili, ingefära och spiskummin i olivolja i en gryta. Tillsätt lammfärsen och stek tills den är genomstekt. Krydda med salt och peppar.
    3. Tillsätt körsbärstomaterna, koka upp och låt småkoka under lock i ca 15 minuter. Blanda ner aprikoserna i grytan och småkoka ytterligare ca 10 minuter.
    4. Tillaga undertiden couscousen eller bulgur enligt anvsining på förpackningen.
    5. Blanda matyoghurt, honung och finhackad mynta i en skål. Smaka av med salt och peppar.
    6. Servera färsgrytan med couscous eller bulgur och en klick myntayoghurt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben