Marockansk lammgryta

Serverar: 6 portioner

Underbart god gryta med doft av saffran.

Ingredienser

  • 800 g lammkött med bitar
  • 1 burk passerade tomater
  • 1 liter vatten
  • 3 st gul lök
  • 5 st vitlöksklyftor
  • Ca 3 st blekselleristjälkar
  • 1 knippa bladpersilja
  • 1 knippa koriander
  • 1/2 dl röda linser
  • 1 dl kokta kikärter
  • 1/2 dl olivilja
  • 1 st citron
  • 1 påse saffran
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 st köttbuljong
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Skär köttet i mindre bitar ca 3x3 cm. Låt några bitar med ben vara kvar. Hacka löken, stek lök och kött i olivoljan, pressa i vitlöken. Tillsätt passerade tomater, pressad citron, kryddor, selleri skuren i bitar och de färska örterna. Tillsätt vattnet och buljongtärningen. Låt puttra på svag värmr i ca 1 - 1 1/2 timme eller tills köttet är mört. Tillsätt linserna de sista 15 minuterna och kikärtorna precis i slutet så de blir varma.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (1)

    nawelg 15 augusti 2008

    Den låter jätte gott.Ska prova den snarast möjligt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben