Marockansk lammgryta

Serverar: 6-8 portioner

Couscous royale När lamm och rotsaker får koka länge, länge blir smakerna avrundade och harmoniska.

Ingredienser

  • 1½ kg lammlägg med märgpipor i 2 cm tjocka skivor
  • 1 dl majs- eller rapsolja
  • 3 lökar i klyftor
  • 1 msk torkad malen ingefära
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 pkt saffran
  • 2 liter vatten
  • 1 aubergine
  • 3 morötter
  • 2 majrovor eller 1 liten kålrot
  • 5 kvistar bladpersilja
  • 2 tomater
  • 2 zucchini
  • 1 burk kikärtor
  • Instruktioner

    1. Se till att lammet är rumstempererat. Hetta upp oljan i en kastrull. Fräs lammbitar, lök, ingefära och peppar på medelvärme i 15 minuter. Rör om då och då. Tillsätt saffran och vatten. Låt puttra i 1½ timme.
    2. Förbered grönsakerna under tiden. Skiva auberginen i 3 cm tjocka skivor och dela sedan i kvartar. Skala morötterna och dela varje morot på tvären och sedan varje bit 4 långa klyftor.
    3. Tillsätt aubergine, morot, kålrot och persilja och låt puttra i ytterligare 30 minuter.
    4. Skala tomaterna ned vass kniv. Kärna ur och skär sedan tomatköttet i 1 cm stora bitar. Dela zucchinin i 3 delar och sedan i tjocka klyftor på längden. Skölj kikärtorna i kallt vatten för att får bort burksmaken. Tillsätt tomatkött, zucchini och kikärtor när köttet kokat i sammanlagt 2 timmar och börjar bli mört.
    5. Låt puttra ytterligare tills alla grönsakerna är mjuka och köttet är smältande mört. Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben