Marsalapannacotta med marinerade jordgubbar och maräng

Serverar: 4-6 portioner

En sommardessert som denna är en njutning. Marsalan ger en touch av mandel och den syrliga sötman i jordgubbarna gör en salig.

Ingredienser

  • 3 blad gelatin
  • 5 dl grädde
  • 3 msk socker
  • 2 msk marsalavin
  • 1 vaniljstång
  • Jordgubbar
  • 5 dl jordgubbar
  • 1 msk balsamvinäger
  • Eventuellt socker
  • Italiensk maräng
  • 1 1/4 dl socker
  • 3 msk vatten
  • 2 tsk socker
  • 2 äggvitor
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Häll grädde, socker och marsalavin i en kastrull. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna och lägg frön och stång i grädden. Låt koka upp och sänk sedan värmen och låt dra några minuter. Stäng av värmen.
    2. Krama ur gelatinbladen och rör i dem i grädden tills det löst sig helt. Lyft ur vaniljstången och häll upp i serveringsglas. Låt svalna och ställ in i kylen i minst 3 timmar.
    3. Rensa och skölj jordgubbarna, dela dem i kylftor. Vänd ner balsamvinägern och smaka av med socker. Lägg jordgubbarna på den stelnade pannacottan.
    4. Koka sockret med vattnet i en kastrull, låt sjuda tills det når 120 grader eller chansa efter det har sjudit i 10 minuter. Vispa 2 tsk socker och äggvitorna med elvisp tills det är vitt och hårt. Fortsätt vispa och häll i den varma sockerlösningen. Vispa kontinuerligt i 10 minuter.
    5. Häll upp den svalnade massan i en spritspåse med tyll. Spritsa en topp på varje portion och bränn sedan av den med en brylévärmare så att den får fin färg. Om du inte har en brännare kan du bränna i ugn under grillelementet, men var försiktig, det går fort.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben