Martina Jakobssons saffranspannkaka

Mumsigt! Skall vara en av Gotlands godaste saffranspannkakor.

Ingredienser

  • 1,5 dl ris
  • 3 dl vatten
  • 8 dl mjölk
  • 1 g saffran
  • 2 msk socker
  • 2-3 cl sprit
  • 1 msk mjöl
  • 1,5 dl grädde
  • 2 st ägg
  • 1 dl mandel, skållad/skalad
  • Instruktioner

    1. Koka in 1, 5 dl ris i 3 dl vatten. När vattnet kokat in så häller du i 8 dl mjölk. Koka upp ordentligt. På med locket och ställ av det på ett varmt ställe i ca 7-8 timmar. Det ska gå riktigt långsamt, gröten ska bara svälla för att bli riktigt krämig.
    2. Om du har bråttom så kan du koka det i 2 timmar på svag värme. Sen ska den svalna så att den blir ljummen.
    3. Mortla 1 gram saffran med 2 msk socker. Därefter häller du i 2-3 cl sprit i morteln så att all saffransarom kommer fram. Sedan häller du i 1 msk mjöl, 1,5 dl grädde i en bunke.
    4. Tillsätt saffransmixen samt 2 ägg. Rör i 1 dl skållad/skalad och malen sötmandel. Rör om. Blanda smeten med gröten.
    5. In i ugnen på 225 grader i ca 30 min
    6. TIPS! Servera detta med vispad grädde och sylt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben