Martins panerade ingefärstofu

Serverar: 2 portioner

Tid: 10 minuter

Min sambos recept som blev en riktigt lyckad vegetarisk rätt! Jättenyttig och jättegod!!

Ingredienser

  • 1 pkt silkestofu
  • 1 ägg
  • Riven ingefära från 2 cm rot
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl ströbröd
  • 2 msk mjöl
  • 2 msk rismjöl
  • Smör el olja till stekning, generöst
  • Kinesisk soya, efter smak
  • Instruktioner

    1. Blanda ägg och ingefära i en djuptallrik.
    2. Blanda resten av ingredienserna på en annan tallrik.
    3. Skär tofun i cm tunna skivor. Doppa i äggblandningen och se till så att ingefäran fastnar på alla bitar. Vänd i paneringen. Stek sedan bitarna tills ytan fått färg. Därefter droppa på lagom mängd soya.
    4. Serveras lämpligen med ungsbakade grönsaker såsom till exempel paprika, rödlök, jordärtskockor och potatis

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben