Mascarponekräm med bär

Serverar: 4 portioner

En fräsch avslutning på en god middag.

Ingredienser

  • 150 g mascarponeost
  • 2½ dl vispgrädde
  • ½ dl florsocker
  • Saft och skal av 1 citron
  • Bärsås
  • 200 g bär tex. hallon, blåbär eller smultron
  • 1 dl florsocker
  • 4 tsk pressad citron
  • 4 tsk vatten
  • Instruktioner

    1. Förbered bärsåsen genom att blanda bär, florsocker, vatten och pressad citron i en kastrull. Koka upp och låt sjuda under lock i 5 minuter eller tills bären är mjuka. Ställ åt sidan och låt svalna. Kör blandningen i en mixer eller pressa genom en sil för att få en slät och kärnfri bärsås.
    2. Vispa grädden ganska fast. Rör samman halva mängden av samtliga ingredienser till mascarponekrämen och blanda väl. Tillsätt resten av ingredienserna och fortsätt röra till en smidig kräm.
    3. Häll krämen i portionsformar och täck med plastfolie. ställ i kylskåpets kallaste del i minst 2 timmar. Fördela bärsåsen i formarna och servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben