Mat-Tinas stekta tortillabröd

Serverar: 4 portioner

Här är Mat-Tinas goda stekta tortillabröd. Servera tex med hennes baconlindade köttfärsspett och en fräsch sallad.

Ingredienser

  • 4 mjuka vetetortillas
  • 8 potatisar
  • 2-3 palsternackor
  • 1 dl majs
  • 1 ägg
  • 3 msk crème fraiche
  • 1 msk smör
  • Smör och olja till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala potatis och palsternacka och dela i mindre bitar.
    2. Koka i saltat vatten tills de är mjuka. Häll av vattnet och blanda ner majs, crème fraiche, ägg och smör.
    3. Stampa blandningen med en potatisstöt till en grov kompott.
    4. Smaka av med salt och peppar.
    5. Bred på ett ca 1½ cm tjockt lager på två tortillas.
    6. Lägg på de andra som lock.
    7. Stek bröden med fyllning gyllenbruna på båda sidor i smör och olja i stekpanna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben