Mathavresallad med rödbeta och halloumi

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Det som råkade finnas i min mosters kyl en hungrig sommardag.

Ingredienser

  • 4-6 rödbetor
  • 2,75 dl mathavre
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 paket halloumi
  • 5 stjälkar salladslök
  • 2 avokado
  • 1 förp ruccola
  • ½ kruka färsk persilja
  • ½ citron
  • ½ dl olivolja
  • Salt
  • Örtpeppar
  • Ev. rostade pumpakärnor/solrosfrön
  • Instruktioner

    1. Koka rödbetorna, skala, tärna. Koka mathavren i dubbelt så mycket vatten som förp anger + 1 buljongtärning i 12 minuter. Sila bort vattnet. Tärna halloumin och stek i smör. Skiva salladslöken, tärna avokadon. Grovhacka ruccola och persilja. Blanda ihop samtliga ingredienser till salladen i en vacker skål. Blanda ihop dressingen och fördela med tesked över salladen. Strö ev. rostade pumpakärnor/solrosfrön över salladen.
    2. Tips! Gör salladen vegansk genom att byta ut halloumin mot marinerad tofu.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben