Matig laxsoppa med snabb guacamole

Serverar: 4 portioner

Färgstark, smakrik, nyttig och lättlagad! Vad mer kan man begära?

Ingredienser

  • 500 g skinn- och benfri laxfilé
  • 100 g shiitake eller skogschampinjoner
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 2 bananschalottenlökar
  • 1 bit purjolök ca 5 cm
  • 2-3 msk olivolja
  • ½ burk svarta bönor, 2 dl
  • 1 msk curry
  • 1 liter vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 broccoli, 250 g
  • 2 dl färsk grovhackad bladpersilja
  • Snabb guacamole
  • 1 avokado
  • 1 dl créme fraiche
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Cayennepeppar
  • Servering
  • Ev färskt bröd
  • Instruktioner

    1. Skiva svampen. Dela, kärna ur och strimla paprikorna. Skala och skiva schalottenlökarna tunt. Strimla purjolöken.
    2. Hetta upp olivoljan i en stor kastrull. Tillsätt svamp, paprikastrimlor, lök, purjolök, bönor samt curryn. Rör om och häll på vatten, buljongtärningar och grädden. Låt sjuda under lock i 10-12 minuter.
    3. Skär laxen i bitar om 2x2 cm. Dela broccolin i små buketter. Tillsätt till soppan och låt sjuda ytterligare 5 minuter eller tills fisken är klar.
    4. Dela och kärna ur avokadon till guacamolen. Mosa fruktköttet med créme fraiche och citronsaft. Salta, peppra och smaka av med cayennepeppar.
    5. Häll upp soppan och servera med guacamolen och eventuellt ett gott färskt bröd.

    Liknande recept

    3.5
    10 min
    2-3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben