Matiga äppelmuffins med solroskärnor

Serverar: 12 portioner

Goda muffins till mellanmålet som serveras med en ljuvlig ostcréme.

Ingredienser

  • ½ paket jäst, 25 g
  • 3 dl vatten, 37 grader
  • ½ dl flytande margarin
  • 1 dl rågflingor
  • ½ dl vetekli
  • ½ dl solroskärnor
  • ½ dl linfrö
  • 1 tsk salt
  • 1 äpple
  • ½ dl brödsirap eller ljus sirap
  • 7½ dl vetemjöl special
  • Pensling
  • Vatten
  • Solroskärnor
  • Ostcréme
  • 100 g riven mager ost
  • 250 g Kesella
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en degbunke, rör ut den med vattnet. Blanda ner margarin, rågflingor, vetekli, solroskärnor, linfrö och salt. Låt svälla ca 10 minuter. Tärna äpplet och tillsätt dem, sirap och vetemjölet.
    2. Arbeta degen ca 5 minuter i maskin. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
    3. Pensla muffinsarna med vatten och strö på solroskärnor.
    4. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt muffinsarna svalna på galler.
    5. Blanda riven ost med kesella och smaksätt med salt och peppar.
    6. Servera muffinsarna med ostcrémen.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben