Matjes á la Hildur

Serverar: 6-8 portioner

En mycket uppskattad rätt på mitt midsommarbord sedan 80-talet.

Ingredienser

  • 2 burkar matjessill á 200 g
  • 4-6 hårdkokta ägg
  • 1 dl finklippt dill
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 3-4 msk socker
  • Garnering
  • 1 hårdkokt skivat ägg
  • Dill
  • Instruktioner

    1. Skär sillen i små bitar. Finhacka äggen. Klipp dillen.
    2. Blanda grädde, vinäger, socker och dill.
    3. Lägg sillen och de hackade äggen på ett fat eller i en skål . Häll över såsen och garnera. Låt rätten stå i kylskåpet och "dra" ett par timmar.
    4. Serveras med färskpotatis och hårt bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben