Matjes á la Hildur
Serverar:
6-8 portioner
En mycket uppskattad rätt på mitt midsommarbord sedan 80-talet.
Ingredienser
2 burkar matjessill á 200 g
4-6 hårdkokta ägg
1 dl finklippt dill
3 dl matlagningsgrädde
3 msk rödvinsvinäger
3-4 msk socker
Garnering
1 hårdkokt skivat ägg
Dill
Instruktioner
Skär sillen i små bitar. Finhacka äggen. Klipp dillen.
Blanda grädde, vinäger, socker och dill.
Lägg sillen och de hackade äggen på ett fat eller i en skål . Häll över såsen och garnera. Låt rätten stå i kylskåpet och "dra" ett par timmar.
Serveras med färskpotatis och hårt bröd.
Liknande recept
Kebabgryta á la Yngve
4.2
30 min
4
62
Ris à la Malta
4.6
4
4
Rostbiff à la wok
15 min
4
Minivårrullar á la Lena
Blinier á la Lena
4
4
Hummersoppa á la Lena
4
Biff à la Lindström
4.8
4
4
Fläskfilégryta à la Ulrika
4.9
35 min
4
10
Lax à la Skivarp
4
45 min
4
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!